Turan Ay

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ordan Burdan
  4. »
  5. Ek Hesap Nedir? Eksi Bakiye, Avans Hesap, Faizleri

Ek Hesap Nedir? Eksi Bakiye, Avans Hesap, Faizleri

Turanay Turanay -
2153 0
Ek hesap nedir

Ek hesap nedir? Eksi Bakiye Nedir? Avans Hesap Nedir? Kurtaran Hesap Nedir? Ek Hesap Faizi Nedir, Ne işe yararlar faizleri ne kadardır, masrafları var mıdır gibi sorulara cevap verelim;

Bilindiği üzere bankalardan kullandığımız krediler, aldığımız kredi kartları nedeniyle bankalar tarafından adımızı vadesiz hesap dediğimiz hesaplar açılmaktadır. Yani paranız varsa kullanır yoksa hep boş olarak kalır ve çoğunu da unuturuz.

Maaş alırken kullandığımız mevduat hesapları aynı zaman da vadesiz bir mevduat hesabıdır.

Şimdi vadesiz hesap nedir sorusuna bakacak olursak yukarda cevapları içermektedir. Vadesiz mevduat hesabımızdan artıda paramız olduğu sürece para çekebilir havale yapabilir, hatta otomatik ödemeye verilen faturalarımız hesabımızda para olduğu sürece de ödenir.

Peki hesabımızda para yok ise ne olur? İşte burada birçok bankanın müşterilerine değişik adlar altında sunmuş olduğu Yapı Kredi Esnek Hesap, Denizbank Kurtaran Hesap, Ziraat Bankası Ek Hesap, İş Bankası Ek Hesap gibi hizmetleri müşterilerine sunmaktadırlar.

Ek Hesabım Avantajlarına gelince;

Öncelikle bankanızın size verdiği limitler dâhilinde nakit çekebilir, hatta taksitli olarak düşük faizler ile de kullanabilir,  faturalarınızı ödeyebilir, hatta kredi kartı, kredi borcu gibi tüm ödemelerinizi ek hesaptan yani eksi bakiyeden ödersiniz.

Ek Hesap Geri ödemeleri oldukça kolaydır ve ödediğiniz zaman anında düzelir hesap artıya geçer ve tekrar kullanıma hazır olur. Ayrıca kullandığınız gün kadar faiz ödersiniz örneğin 1000 tl kullanınız 3 gün sonra yatırmanız halinde 2-3 TL gibi bir maliyeti olur yani o kadar avantajlıdır, ama bunu kredi kartınızdan kullanmanız halinde en az 30 tl kullanım ücreti ve faizi ile birlikte daha maliyetli olur.

Faiz oranlar 1,5 ile 2,00 arası bankalara göre değişmektedir.   Örnek olarak 1500 TL kullanmanız halinde ve 29 gün vadede ödeyeceğiniz 40 TL geçmez, kullanmasanız dahi elinizin altında sürekli bulunan hazır nakit olarak ta bakmak yanlış olmaz tabi doğru ve ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması halinde.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir